Wikipedia

Rezultatele căutării

aprilie 08, 2018

Imaginatia&Cunoasterea;

~Salut!

~Vreau să încep cu ce spuneau Einstein/Tesla&Edison: "Imaginatia este mult mai importantă decât cunoașterea". 

~Sunt de aceeași părere și am să argumentez;

~Am să dau trei exemple simple, să începem cu exemplul Tomas Edison; A avut multe inveții și brevete, iar pe vremea când mulți oameni 95% din oamenii de știință îi spuneau că e nebun și că are șanse 0 să inventeze becul electric, având chiar zeci-sute de eșecuri, el a reușit ajungând mai apoi la rangul de geniu.

~Ce înseamnă GENIU=Geniu înseamnă practic și teoretic o persoană care inventează ceva folosindu-și imaginația, evident și datorită cunoașterii, ajungând ca acel "ceva" de exemplu hârtia igienică, sa fie folosită de cel puțin 50% din omenire sau în orice caz, de foarte foarte multă lume. 

~Genialitatea de asemenea se exprimă și în artă, cinematografie, etc...

~Un alt exemplu care se leagă, pentru care imaginația este totuși fundamentală că de la 0 totuși omul în stagiul său incipient de poate peste 100.000 de ani de evoluție, a ajuns astăzi să meargă pe Marte, să folosească sateliți, computere, practic trăind în era INFORMATIONALĂ. 

~Un alt exemplu și ultimul de astăzi, este faptul că dacă de exemplu Tesla a citit o carte, și alți 5000 de oameni au citit acea carte de specialitate, doar EL a avut inspirația fie ea divină sau nu, totuși venind din imaginație, creativitate. 

~Vreau să mai adaug de încheiere un citat pe care l-am inventat astăzi pe loc, sper sa fie unic sa nu mai existe pe nicăieri, și anume:

~Ochii și sufletul pur, pot vedea și face lucruri pe care nici o minte oricât de informată și malefică ar fi, imaginația și intuiția depășind chiar și experiența din foarte multe puncte de vedere. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu